Chleb zwykły kanapkowy:
Jeśli cenią sobie Państwo tradycyjne smaki i szukają pieczywa uniwersalnego, odpowiedniego do każdej potrawy ten chleb jest dla Państwa. Ręczne formowanie bochenków sprawia, że skórka jest bardzo chrupiąca i aromatyczna, a miękisz sprężysty i pulchny. Odpowiednio dobrane proporcje mąk oraz dodatek naturalnego żytniego zakwasu nadają temu pieczywu niezapomniany smak przywodzący na myśl dzieciństwo.
Chleb żytni razowy:
To champion wśród naszych chlebów. Dzięki swemu niepowtarzalnemu smakowi zdobył pierwszą nagrodę w Ogólnopolskim Konkursie na najlepszy chleb żytni. Przygotowujemy go na tradycyjnym żytnim zakwasie bez dodatku drożdży. Przewaga mąki żytniej sprawia, że długo utrzymuje świeżość. Niewielki dodatek jaśniejszej mąki pszennej czyni go uniwersalnym chlebem, który pokocha cała rodzina.
Chleb babuni:
Jego niepowtarzalny aromat, oraz smak przypadnie do gustu konsumentowi w każdym wieku. Wytwarzany z użyciem dużej ilości mąki żytniej utrzymuje świeżość przez wiele dni po wypieku.
Chlebek św. Klemensa:
Jeśli kochają Państwo zdecydowane włoskie smaki, ten chleb jest doskonałym wyborem. Aromaty świeżej bazylii, słodkich pomidorów oraz reszta starannie wyselekcjonowanych składników nadają mu oryginalny, wyrazisty smak, który konsumentowi pozwala choć na chwilę przenieść się w regiony słonecznej Italii.
Chlebek z żurawiną:
To nowość w naszej Piekarni. Chleb wypiekany jest w całości z mąki żytniej na naturalnym zakwasie. Dodatek posiadającej walory prozdrowotne żurawiny nadaje mu karmelową barwę oraz słodkawy smak, który doskonale komponuje się ze wszystkimi rodzajami wędlin i serów.
Chlebek wieloziarnisty z czosnkiem:
Ten chleb to gratka dla miłośników ziaren oleistych. Wkomponowaliśmy w jego skład ziarna słonecznika, pestki dyni, sezam, len, soję oraz czosnek. Najlepiej smakuje sam lub z dodatkiem prawdziwego masła. Jest idealny na niesprzyjającą pogodę, oraz poprawę odporności.
Chleb forma 1,2:
Jeden z najbardziej klasycznych chlebów jakie znajdą Państwo w naszej Piekarni. Ciasto wyrabiane jest metodą tradycyjną. Przewaga mąki żytniej, naturalny zakwas oraz dodatek wonnego kminku sprawiają, że chleb ten jest wyrazisty i aromatyczny. Takiego rarytasu nie powinno zabraknąć na rodzinnym stole.
Chleb ciemny ze śliwką:
To pieczywo dla koneserów. Wspaniały słodki smak i cudowny aromat zawdzięcza najlepszym gatunkom śliwek, które starannie wyrabiamy z ciastem nadając chlebowi piękny, ciemny kolor oraz niepowtarzalne walory smakowe.
Chleb orkiszowy:
Dzięki starannie wyselekcjonowanym gatunkom ziaren, idealnie dobranym proporcjom maki oraz długiemu wyrabianiu ciasta chleb ten jest jedyny w swoim rodzaju. Bogata mieszanka zdrowych składników sprawia, że jest doskonałym wyborem na każdy dzień.